Δυναμική συμμετοχή Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας και Εύβοιας στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα

Συμμετοχή Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας & Εύβοιας στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα

Η συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Αθήνα (πλατεία Κλαυθμώνος) ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων κι ήταν αυτό ένα μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας ενωμένοι και αποφασισμένοι λένε όχι στις πολιτικές της λιτότητας που ασκεί, λένε όχι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση που μας οδηγεί. Λένε όχι στην πολιτική που στηρίζει την οικονομική ολιγαρχία σε βάρος του κόσμου της εργασίας. Η χθεσινή απεργία, ήταν μια απεργία-σταθμός και έρχεται ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που έγιναν στις αρχές του Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ και που θα συνεχιστούν μέχρι να ανατραπεί η αντεργατική και η αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ διεκδικούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού
Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 1/1/2021
Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού
Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
Καθιέρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στο Δημόσιο.
Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Σχετικά